5x hier eet je goed in New Orleans - Fish Tales
Fish tales
Magazine

5x hier eet je goed in New Orleans

Ga je binnenkort naar New Orleans? Onthoud dan deze vijf bijzondere eetplekken in deze Amerikaanse stad die je niet mag missen. Als bonus geven we je ook nog een drinktip.

Sylvain
Bij Sylvain, een gastropub in The French Quarter (hart van de stad), eet je ontzettend goed. Ook zit je er gezellig en schrik je je niet helemaal rot als je gaan afrekenen. Een goede combinatie als je het ons vraagt. Op de kaart vooral vis, maar ook een paar bijzondere vleesgerechten met runderwang en varkensschouder. Toe? Dan neem je natuurlijk de ‘peanut butter ice cream sandwich’, want je bent wel in New Orleans.

Brennan’s
Meest iconische ontbijt in New Orleans haal je bij Brennan’s. Deze tent serveert al zeventig jaar Bananas Foster, een gerecht met gekarameliseerde bananen, bananenlikeur, kaneel, rum en vanilleijs. ‘Lekker stevig ontbijten’ is een understatement. Waarom dan bananen? In de jaren vijftig was de haven van New Orleans dé plek waar bananen vanuit Latijns-Amerika naar toe werden verscheept.

The Old Coffeepot
Best toeristisch, maar zeer de moeite waard. Deze 100-jaar oude tent staat bekend om z’n calas cakes, traditionele Creoolse gefrituurde kleine rijstballen. Trouwens, als je van fried food houdt, zit je in New Orleans helemaal goed. Van pasta tot kip, oesters en rijstballen, alles gaat de frituur in.

Willa Jean
New Orleans is niet echt een hippe stad. Er mag op Bourbon Street vanaf tien uur ‘s ochtends op straat worden gedronken, dus het is er vooral heel gezellig. Toch behoefte aan een tent die hipster- proof is? Ga dan naar Willa Jean en eet er comfort food als avocado toast, gegrild bananenbrood en taart in alle soorten en maten. Goed om te weten: de koffie is er steengoed.

Royal House
Oesters klappen? Dat doe je in deze stad overal, maar ga vooral even naar de Royal House. Hier eet je de beste zoetwateroesters uit de Mississippi, die zijn heel anders van smaak dan Franse creuses of de Zeeuwse platte. Namelijk niet ziltig, maar neutraal-zoet. De sauzen die je erbij krijgt zijn funky en verre van klassiek, denk aan een een pittige tomatensaus of mierikswortelcrème.

Drinktip: Bacchanal Wine
Als je bent uitgegeten is de achtertuin van Bacchanal Wine bij mooi weer de beste spot om ontspannen te zitten. Je kunt er ook eten, maar deze plek staat natuurlijk vooral bekend om z’n goede wijnkaart. De sfeer is redelijk houtje-toutje, zo is geen enkele stoel in de tuin is hetzelfde.