Even voorstellen: nieuwe Fish Tales eigenaar Mieke Snoek

Door haar achternaam is Mieke een geboren visliefhebber, maar haar echte interesse in de onderwaterwereld kreeg ze door het duiken. Ze gelooft in de missie van Fish Tales en is daarom bijzonder blij dat ze deze kan steunen door aandeelhouder te worden!

 Wat heb jij met vis?

Mijn achternaam is natuurlijk een vis, maar mijn echte bewondering voor de onderwaterwereld werd gewekt vanuit mijn duik ervaringen. Als je wil blijven genieten van de natuur onderwater moet je ook als consument bewuste keuzes maken. En om bewuste keuzes te maken heb je informatie nodig. Daarom wilde ik meer weten over bewuste vis.

 

Waar ken je Fish Tales van?

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame vis volg ik sinds 2005. Dit begon destijds met onder andere de viswijzer en het vertellen waar vis vandaan komt. Fish Tales oprichter Bart van Olphen ken ik van zijn viswinkel Fishes in Amsterdam en zijn ambitie om duurzame vis te verkopen. Sindsdien heb ik hem altijd gevolgd. Via mijn werk bij MSC heb ik nauwer samengewerkt met Bart en Fish Tales.

 

Wat deed je besluiten om mede-eigenaar te worden?

Ik geloof in de manier waarop Fish Tales werkt: het vertellen over de herkomst van de vis en het in beeld brengen van de vissers en visserijen. Fish Tales legt de (ingewikkelde) vis keten helder uit en dat vind ik belangrijk. Op die manier maak je impact, ben je succesvol en dat leidt ertoe dat de consument bewuste keuzes kan maken. Ik zie de potentie van Fish Tales, geloof in hun kracht en hun boodschap en daarom wil ik hun missie heel graag op deze manier ondersteunen.

 

Wil jij ook mede-eigenaar van Fish Tales worden net als Mieke? Ontdek hier hoe!