Mosselseizoen bij Fish Tales - Fish Tales
Fish tales
Magazine

Mosselseizoen bij Fish Tales

Wie houdt er niet van mosselen? Een oer-Hollands product, bomvol pure zilte smaak. Makkelijk en snel te bereiden, om te eten als lunch, snack of avondmaaltijd.
Alle mosselen van Fish Tales zijn als enige mosselmerk in de supermarkt volledig gecertificeerd met het keurmerk Zeker Zeeuws.

Winkels te ver weg? Bestel ze online!

Winkels te ver weg? Bestel ze online!

Winkels te ver weg? Bestel ze online!

Lees de Fish Tales missie

Mosselseizoen start eind mei dankzij de hangende mosselen

Tot voor kort startte het seizoen altijd rond begin juli. De meeste mosselen worden op de bodem van de Zeeuwse wateren gekweekt. Door de watertemperatuur en voedsel groeien ze tot een mossel die volwaardig is om de consumeren. Naast deze vorm van kweken laten de telers tegenwoordig ook op grotere schaal mosselen aan touwen groeien. Dit noemen we ook wel de ‘hangcultuurmosselen’. Omdat deze mosselen zich dichtbij het wateroppervlak bevinden is er eerder en meer voedsel voor deze schelpen beschikbaar. Dat zorgt ervoor dat deze schelpen ruim een maand eerder klaar zijn om verpakt te worden voor de mosselliefhebbers. Dezelfde ‘Mytilus edulis’ mossel, uit hetzelfde water en net zo lekker.

“ Het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart ”

Deze zilte lekkernij kent vele culinaire mogelijkheden. Van mosseltartaar tot paella, van salade tot snacks en fingerfood. Proef Bart van Olphens gerechten met duurzaam gevangen mosselen: onweerstaanbaar. Of kijk vast naar deze pasta met mosselen of de gegratineerde mosselen

Duurzame mosselen, zeker uit Zeeland

Veel mosselen die we in Nederland eten zijn niet afkomstig uit Zeeland. En dat terwijl er op de verpakking vaak gesproken wordt over ‘Zeeuwse Mosselen’. Schelpen uit andere Europese landen worden verscheept naar de Oosterschelde om daar kort ondergedompeld te worden om vervolgens als ‘Zeeuws’ te worden verkocht. Maar gelukkig er zijn volop mosselen die wel degelijk van zaad tot mossel opgroeien in de Zeeuwse wateren. En om die mosselen te kunnen herkennen is er het ‘Zeker Zeeuws’ keurmerk in het leven geroepen. Alle mosselen van Fish Tales dragen dit keurmerk zodat je er zeker van kunt zijn dat je geniet van een lokaal Nederlands product. Bovendien zijn alle mosselen van Fish Tales gecertificeerd met het MSC keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Met Fish Tales kun je dus zorgeloos genieten van de lekkerste Nederlandse mosselen.

Alleen het allerbeste

Op het gebied van mosselen werkt Fish Tales intensief samen met de Zeeuwse mosselkwekers en Neeltje Jans. Alleen de allerbeste en lekkerste mosselen vinden hun weg naar de verpakking waarbij je er zeker van kunt zijn dat de schelpen uit Zeeland afkomstig zijn en de mosselen duurzaam zijn gevangen.

Kijk ook op deze pagina's

5x superhandige tips voor het koken van mosselen

5x superhandige tips voor het koken van mosselen

Alles over de Zeeuwse mossel

Alles over de Zeeuwse mossel

Gestoomde mosselen met slecht 5 ingrediënten!

Gestoomde mosselen met slecht 5 ingrediënten!