Ansjovis van Mariano
Fish tales
Magazine

Mar del Plata – Ansjovis

In de haven van Mar del Plata in Argentinië bevindt zich onze ansjovisvisser Mariano. Deze held vist op duurzame wijze met zijn bemanning op prachtige ansjovis, die vervolgens in samenwerking met Fish Tales wordt op ambachtelijke wijze verwerkt tot heerlijke ansjovis in blik. De visserij van Mariano was de eerste MSC-gecertificeerde ansjovisvisserij ter wereld.

Al 40 jaar lang maakt Mariano deel uit van de visserij van zijn familie. Als jongetje van zeven ving hij zijn eerste vis. Inmiddels vaart hij samen met elf bemanningsleden op zijn eigen boot – de Raffaela – op zoek naar de mooiste ansjovis van de Argentijnse wateren. En dat is hard werken!

Een goede vangst is voor Mariano en zijn collega’s van levensbelang. Dat het familieleven daardoor naar de achtergrond verdwijnt, nemen ze op de koop toe. “Uiteindelijk doen we het juist voor onze families. Niets maakt ons blijer dan hen gezond en gelukkig te zien.”

Op een verantwoorde en duurzame manier vissen, waarbij de natuur onbeschadigd blijft en het visbestand op peil wordt gehouden, is voor Mariano en zijn collega’s iets vanzelfsprekends. De ansjovis was in het gebied rond Mar del Plata ooit overbevist, maar door vissers zoals Mariano heeft het visbestand zich kunnen herstellen waardoor we nu én in de toekomst van ansjovis kunnen blijven genieten.

Weten waar Mariano's boot op dit moment vaart?

Volg op deze kaart live de Raffaela, de boot van onze sardinevissers in Argentinië.