Craig - Roze zalm - Fish Tales
Fish tales
Magazine

Craig – Roze zalm

In de haven van Craig, Alaska bevindt zich onze zalmvisser Kelvin. Deze held vist op duurzame wijze met zijn bemanning op prachtige wilde roze zalm, die vervolgens in samenwerking met Fish Tales wordt verwerkt tot heerlijke zalm in blik.

Kelvin vist al van jongs af aan samen met zijn vader en drie broers op zalm. Inmiddels is zijn vader met pensioen en hebben hij en zijn broers allemaal een eigen vissersboot. Tijdens zijn studie spendeerde Kelvin een aantal jaren in Oregon, maar hij keerde terug naar zijn roots in het zuidwesten van Alaska, waar hij inmiddels woont met zijn vrouw Shannon en 1-jarige zoontje Kai.

Omringt door hoge bomen en uitgestrekte wateren geniet Kelvin van zijn familie én zijn werk. “De vrijheid van het vissen, het werken met de zee en het één zijn met de natuur, dat is machtig. Het is geen gemakkelijke baan en ik ben helaas vaak van huis, maar de kick die je krijgt als de eerste zalm weer wordt gevangen… dat is iets wat mij elk seizoen opnieuw motiveert.”

In de zomermaanden – juni tot augustus – vertrekken Kelvin en zijn broers met hun boten het uitgestrekte water op, op zoek naar wilde pink salmon, die in deze periode van het jaar hier volop rondzwemt. “Ik heb mijn boot vernoemd naar mijn vrouw en onze beide oma’s: de Mary Elizabeth. Elizabeth is de doopnaam van mijn vrouw Shannon en Mary is de doopnaam van haar oma én mijn oma. Zo heb ik mijn naaste familie altijd dicht bij me als ik op het water ben.”