Vacature: Content & social media manager bij Fish Tales Amsterdam
Fish tales
Magazine

Vacature: Content & social media manager (40 uur, per 1 april)

Weet jij alles van online communicatie, content creatie, social media en het schrijven van pakkende copy? Lijkt het jou leuk om het merk Fish Tales wereldwijd te versterken? Dan ga jij je bij ons zonder meer als een vis in het water voelen!

Fish Tales is een jong bedrijf in Amsterdam dat iedereen op een leuke, lekkere en sprankelende manier bewust wil maken van de noodzaak uitsluitend 100% duurzaam gevangen vis te eten. Dat doen we door langdurig en intensief samen te werken met duurzame visserijgemeenschappen wereldwijd die een intrinsieke motivatie hebben om bij te dragen aan een betere wereld. We geven consumenten vervolgens toegang tot de meest smaakvolle, duurzame producten die van deze visserijen afkomstig zijn. Bij Fish Tales geniet je zorgeloos van de lekkerste vis.

Daarnaast nemen we consumenten, retailers en chefs graag mee in de bijzondere wereld van visserij. We laten zien dat vis eten lekker, leuk, gemakkelijk én duurzaam tegelijk kan zijn. Dat doen we middels een inspirerende website, receptvideo’s, kookboeken, campagnes en evenementen. Misschien ken je ons wel van het Instagram-kanaal Bart’s Fish Tales. In 2014 ging dit kanaal viral met ‘de kortste kookshow van de wereld’. Inmiddels is het met 70K volgers een van de grootste kookplatforms van Nederland. Én! Sinds Jamie Oliver Bart heeft gevraagd member te worden van zijn FoodTube Family is ook het YouTube-kanaal Bart’s Fish Tales booming met miljoenen kijkers. Aan jou de taak om deze successen op al onze kanalen en websites door te voeren, voort te zetten dan wel te vergroten.

Kom jij bij ons werken?

Per 1 april komt de positie van Content & social media manager vrij op ons gezellige kantoor in Amsterdam! In deze rol gebruik je al jouw communicatievaardigheden voor al onze uitingen en kanalen in de breedste zin van het woord. Alles in geschreven woord komt van jou! Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de contentkalender in samenspraak met de Nederlandse marketing manager en Duitse brand manager (don’t worry, je hoeft geen Duits te kunnen spreken/schrijven – hoewel het fijn is als je het kunt!). Je houdt je bezig met het schrijven van copy voor en het onderhouden van de websites, Facebook, Instagram en YouTube-kanalen, je ontwikkelt pakkende campagne- en verpakkingsteksten en schrijft nieuwsbrieven.

Functie-eisen en werkzaamheden

Een greep uit de werkzaamheden
– Het invullen en up-to-date houden van de contentkalender voor alle Nederlandse, Duitse en Engelse kanalen
– Beheer van social mediakanalen (Facebook, Instagram en YouTube) voor Fish Tales Nederland, Duitsland en Engeland (internationaal) – zowel het schrijven van copy als community management (beheersing Duitse taal geen vereiste, wel een pré)
– Beheer van websites voor Fish Tales Nederland, Duitsland en Engeland (internationaal) – zowel het schrijven van content als dagelijks onderhoud (beheersing Duitse taal geen vereiste, wel een pré)
– Beheer van beeld – passend beeld kiezen uit ons DAM-systeem bij social media copy en website content
– Schrijven van nieuwsbrieven voor Fish Tales Nederland en Duitsland, opmaken en uitsturen vanuit MailChimp
– Schrijven van verpakkingsteksten voor alle Fish Tales producten wereldwijd
– Digitaliseren van recepten uit boeken en kookvideo’s voor de website
– Schrijven van terugkerende columns voor diverse mediapartners

Profiel content & social media manager
– Je hebt aantoonbare ervaring met schrijven van online content
– Je schrijft foutloos Nederlands en Engels en je voelt moeiteloos de juiste tone of voice aan
– Het is een pré als je ook de Duitse taal beheerst
– Je hebt up-to-date kennis van Facebook, Instagram en YouTube, ervaring met het beheren van deze kanalen (community management) en schrijft met gemak passende copy
– Google Analytics en SEO zijn voor jou gesneden koek
– Je hebt aantoonbare ervaring met CMS (bij voorkeur WordPress) en MailChimp
– Je kunt (content)planningen maken, zelfstandig werken en meerdere projecten tegelijk overzien
– Je hebt een proactieve werkhouding, kunt omgaan met strakke deadlines en adhoc opdrachten
– Je hebt een scherp, creatief oog voor beeld/vormgeving
– Je bent bereid alles te leren over koken met vis en de inhoudelijke achtergrond van (duurzame) visserij

Wij bieden jou

– Een gezellig kantoor in Amsterdam!
– Een marktconform salaris
– Een plek waar creativiteit, eigen initiatief en de gekste ideeën erg gewaardeerd worden
– Een superleuk team dat de vis graag laat zwemmen!

Ben jij geïnteresseerd om onze Content & social media manager te worden? Stuur dan voor 22 maart jouw motivatiebrief en cv naar valerie@fish-tales.com of bel voor vragen naar 0206060701. Come aboard & get hooked!