Vis uit Blik pop-up
Fish tales
Magazine

Vis uit Blik pop-up 23/24/25 november

Volgend op het grote succes van zijn boek ‘Koken met Vis uit Blik’ stapt Bart nu de keuken in om met de beste vis uit blik aan de gang te gaan. Op 23, 24 en 25 november kun je bij pop-up ‘BLIK’ in boekhandel Scheltema terecht voor de lekkerste happen uit blik. Bart reisde langs traditionele conservenfabrieken in Portugal, Spanje en Frankrijk om een prachtige selectie visblikken samen te stellen. Met deze blikken gaat Bart 3 dagen aan de slag.

Reserveer via reserveren@fish-tales.com of wandel lekker binnen.

Blik

Remoulade van makreel, gnocchi met ansjovis en salie of soep van bloedsinaasappel met schelvislever en granaatappel; gerechten die verrassend goed smaken. Bij BLIK kun je deels genieten van ‘boem een mooi lekker blik op tafel’ geserveerd met goed brood en olijfolie, maar daarnaast kookt Bart zelf elke dag een selectie gerechten uit zijn boek ‘Vis uit Blik dat inmiddels al bijna 20 duizend keer werd verkocht. Het restaurant met zo’n 30 stoelen bevindt zich op de kookboekenafdeling van boekhandel Scheltema.

Bart van Olphen

Bart begon zijn carrière als chef, maar ontwikkelde de afgelopen 15 jaar een diepe liefde voor vis en visverhalen. Sindsdien zet hij zich in om bewustzijn te creëren over het belang van duurzame visserij. Dat doet hij onder andere door het maken van kookvideo’s en kookboeken waarin de verhalen van de vissers en visserijen worden verteld. Vissen op wilde zalm met Yup’ik-eskimo’s in Alaska, koken met de lekkerste skipjack tonijn op de Malediven en op zoek gaan naar de échte Zeeuwse mosselen in de Oosterschelde. Daarnaast is hij enkele jaren geleden zijn eigen vismerk ‘Fish Tales’ begonnen waarmee hij de lekkerste en meest duurzame vis toegankelijk maakt voor de visliefhebber. Bart schreef in 2014 ‘Koken met Vis uit Blik’ en het boek is inmiddels in de 8e druk.